PARKER GRAY – LUMINOUS DARKNESS

U heeft volgens ons nog nooit gehoord van het muzikale duo ‘Parker Gray’ maar hoogstwaarschijnlijk wel van de twee leden van deze formatie. Dat zijn synthesizer- en keyboardsspeler Harvey Jones en singer-songwriter Peter Gallway. Deze laatste kent u wellicht het best van zijn solowerk of van zijn samenwerking met zangeres Annie Gallup voor het folkduo ‘Hat Check Girl’ met in totaal meer dan 25 uitgebrachte albums. Daarnaast heeft hij gedurende zijn lange carrière ook meer dan 50 albums van andere artiesten geproduceerd, deels voor zijn eigen platenlabel ‘Gallway Bay Music’.

Voor dit project opteerde hij om elf gedichten die hij schreef voor zijn bundel “Big Mercy” op muziek te zetten. Harvey Jones programmeerde de synthesizers die hij en Peter Gallway allebei bespeelden tijdens de opname van dit album. Enkel Nate Birkey leverde extra instrumentatie op zijn trompet voor de nummers “Breathless” en het jazzy “Luminous Darkness” en Annie Gallup sprak/zong de lead vocals in de song “Breathless”.

Alle andere vocale werk werd afgeleverd door Peter Gallway zelf. Zijn diepe baritonstem imponeert in enkele nummers zoals de ‘spoken word’-albumopener “Romance Comes” en “Tango” of in het door hem gezongen liedje “A Younger Man’s Hands”. Het eerste concert dat Peter Gallway ooit zag was dat van ‘The Rolling Stones’ in 1964. Hoe die belevenis zijn hele verdere leven als muzikant heeft bepaald vertelt hij dan ook uitvoerig in het gedicht “Rolling Stones, 1964”. Het wegens die baritonstem op iets van Leonard Cohen lijkende “Spanish Was Spoken Here” behoort volgens ons tot het betere werk op dit toch wel vrij experimentele en mysterieuze album van het gelegenheidsduo ‘Parker Gray’.

(valsam)
“’Parker Gray’ is the name of a musical project by synthesizer and keyboards player Harvey Jones and singer-songwriter, producer and multi-instrumentalist Peter Gallway, probably known from his solo albums and his collaboration with Annie Gallup in ‘Hat Check Girl’. On this album ‘Luminous Darkness’ the two artists have put eleven poems from the collection ‘Big Mercy’ by Peter Gallway on sometimes very experimental and mysterious sounding music.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Gallway Bay Music

Info: Hemifran